Crveni krst Valjevo je i ovoga puta, iz sopstvenih sredstava prikupljenih donacijama, obezbedio i podelio 400 gotovih kuvanih jela i 400 konzervi mesnog nareska, kao podršku za 400 korisnika Narodne kuhinje u Valjevu

10.11.2022.
10.11.2022. – Dodatna davanja za 400 korisnika narodne kuhinje Crvenog krsta u Valjevu, uoči neradnih dana, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Crveni krst Valjevo je i ovoga puta, iz sopstvenih sredstava prikupljenih donacijama, obezbedio i podelio 400 gotovih kuvanih jela i 400 konzervi mesnog nareska, kao podršku za 400 korisnika Narodne kuhinje u Valjevu, za neradne dane u vreme državnog praznika. Ovu pomoć smo obezbedili iz sopstvenih sredstava prikupljenih od donacija fizičkih i pravnih lica, uplatama u fond za narodnu kuhinju pri Crvenom krstu Valjevo. Sva ova davanja imaju za cilj, da se koliko toliko poboljša kvalitet života ove kategorije naših sugrađana i da se na human i čovečan način odnosimo i brinemo o položaju ove, socijalno najugroženije, kategorije stanovnika u našem gradu.

Napominjemo, da je program narodne kuhinje u našem gradu izuzetno dobar, narodna kuhinja radi svih 12 meseci u godini, ali samo radnim danima kada se isporučuju kuvani obroci na terenu. Zato pokušavamo, da za neradne dane kada kuhinja ne radi zvanično nije predviđeno da radi, obezbedimo ovakva i slična dodatna davanja koja nisu predviđena kroz redovan program rada narodne kuhinje. Sve ovo, naravno, na zadovoljstvo naših sugrađana kojima ova vrsta pomoći mnogo znači. Hvala i onim dobrim ljudima koji odvajaju deo svojih ličnih sredstava i uplaćuju Crvenom krstu za ove namene. Nadamo se da su i oni zadovoljni kada vide da se iz njihovih sredstava realizuju ovakve vrste pomoći.