Crveni krst Valjevo, zajedno sa našim sugrađanima - dobrovoljnim davaocima krvi, nastavlja uspešne aktivnosti na putu humanosti i dobrote.

10.09.2020.

Crveni krst Valjevo, zajedno sa našim sugrađanima - dobrovoljnim davaocima krvi, nastavlja uspešne aktivnosti na putu humanosti i dobrote. Ovoga puta u restoranu „Platani“ SUR „Kod Laze“ – akcija DDK pod motom „Kafana u službi humanosti“ - krv ponudilo 124, a prikupljeno 114 jedinica krvi.

U prvih 10 dana septembra u Crvenom krstu Valjevo prikupljeno 212 jedinica krvi. VELIKO HVALA HUMANIM SUGRAĐANIMA u ime Crvenog krsta Valjevo i svih onih kojima ova krv život znači. Kao i uvek naši volonteri su bili tu da pomognu, daju krv i da se druže sa davaocima. Akcija je protekla u najboljem redu, a zbog aktuelne epidemiološke situacije popunjavanje upitnika, dezinfekcija i merenje temperature potencijalnih davalaca, realizovano je pre samog ulaska u restoran, pa smo tako istovremeno bili u prilici da kontrolišemo broj lica koji se nalaze u restoranu i da primenimo preporučene mere.

Davaoci su bili strpljivi, a lepo vreme i raspoloženje su uveličali ovaj humani događaj. Domaćin akcije je i ove godine ispunio sva očekivanja i pokazao izuzetno gostoprimstvo i pored divnog ambijenta obezbedio je osveženje i ručak za svakog davaoca, i ovom prilikom mu se zahvaljujemo. Ovu aktivnost propratla je i nacionalna televizija RTS koja je emitovala prilog u emisiji „Ovo je Srbija“ a priloge su emitovali i Regionalna televizija VTV Valjevo i lokalna televizija TV Marš Valjevo.