U nedelju, 10.juna u 10 časova uspešno je startovao Prvi valjevski polumaraton sa startom u Krađorđevoj ulici kod Gradskog trga, u organizaciji SU „Varatonac“ Valjevo, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva u čiju realizaciju je uključen i Crveni krst Valjevo kao jedan od partnera.

23.06.2018.

U nedelju, 10.juna u 10 časova uspešno je startovao Prvi valjevski polumaraton sa startom u Krađorđevoj ulici kod Gradskog trga, u organizaciji SU „Varatonac“ Valjevo, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva u čiju realizaciju je uključen i Crveni krst Valjevo kao jedan od partnera. Sa zadovoljstvom smo se odazvali i učestvovali u realizaciji ovog velikog događaja u gradu Valjevu u cilju promocije zdravlja, sporta za sve i zaravih stilova života, sa željom da ovo postane tradicija. Kao i do sada Crveni krst Valjevo rado učestvuje u aktivnostima koje promovišu volonterizam, zdrave stilove života ali i partnerstvo i saradnju u zajednici.

Naši volonteri i članovi podmlatka su obezbeđivali jednu deonicu trase trke kroz stari deo grada-Tešnjar, gde su učesnici trke mogli da vide jednu od gradskih celina izgrađenih još u 19. veku. Pored markacije trase i savetovanja trkača i publike naši volonteri su na okrepnoj stanici bili zaduženi i za osveženje trkača. Pored Tešnjara, 400 trkači iz cele zemlje i regiona koji su se prijavili za učešće u Prvom valjevskom polumaratonu, su pored centralnih ulica prolazili i pored reke Gradac, gde su mogli da uživaju u pogledu na najčistiju reku u Srbiji. Vremenske prilike su bile promenljive, od sunca pa preko pljuska ali sve uz osmeh, sportski duh i lepu energiju.

Pored trke od 21 kilometra, organizovana je i trka zadovoljstva na 10 km kao i trka za školarce na 500 m. Trke su uspešno završene bez kolapsa i incidenata a mi smo srećni što smo bili učesnici ovakve sportske manifestacije koja će nadamo se izrasti u tradicionalnu manifestaciju našeg grada.