Crveni krst Valjevo je nastavio svoje aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta a u sklopu Nedelje zdravlja usta i zuba čiji je ovogodišnji slogan „Zdravi zubi u zdravoj porodici“ , ovoga puta u obdaništu „Bambi“ za decu predškolskog uzrasta.

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je nastavio svoje aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta a u sklopu Nedelje zdravlja usta i zuba čiji je ovogodišnji slogan „Zdravi zubi u zdravoj porodici“ , ovoga puta u obdaništu „Bambi“ za decu predškolskog uzrasta. Predavači su mališanima na kreativan način, kroz zanimljive prezentacije i demonstriranjem postupka pranja zuba, govorili i o značaju redovnog odlaska kod stomatologa, kako izgleda popravka zuba a bilo je reči i o značaju pravilne ishrane tj. namirnicama koje mogu oštetiti zube.

Na kraju predavanja je podeljen zdravstveno-promotivni materijal u slici i reči kako bi deca na zanimljiv načim mogla svakodnevno da se podsećaju na važnost redovnog održavanja higijene usta i zuba.

Difuzija: Na početku predavanja smo mališane upoznali sa ulogom i značajem Crvenog krsta, kao i njegovom misijom i osnovnim principima.

Aktivnost smo realizovali sa našim stalnim partnerima iz Doma zdravlja Valjevo i Zavoda za javno zdravlje Valjevo.