Crveni krst Valjevo je 09.maja u svojim prostorijama realizovao osnovnu obuku iz prve pomoći za zaposlene koji su u zakonskoj obavezi da poseduju znanja i veštine iz prve pomoći, a u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu.

09.05.2019.

Crveni krst Valjevo je 09.maja u svojim prostorijama realizovao osnovnu obuku iz prve pomoći za zaposlene koji su u zakonskoj obavezi da poseduju znanja i veštine iz prve pomoći, a u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu. Obuci su prisustvovali zaposleni iz 4 pravna lica i to: Republički fond za PIO Filijala Valjevo, PAN SPORT doo Veternik, NEW YORKER doo i Drogerija „LILY“ apoteka Valjevo. Posebna pažnja tokom ove obuke posvećena je temama tj. oblastima koje tretiraju specifične rizike sa kojim se radnici sureću u obavljanju radnih zadataka te su kao takvi posebno tretirani tokom obuke.

Obuke je realizovala naša saradnica za zdravstvenu preventivu i isnstruktor prve pomoći licencirana od Ministarstva zdravlja RS Zorica Jovanović, a demonstrator u praktičnoj primeni teorijskih znanja bio je saradnik za podmladak i omladinu Crvenog krsta Valjevo Aleksandar Tomić. Polaznici su na kraju proverili svoja znanja na evaluacionom testu i time pokazali da su uspešno savladali teorijski deo obuke. Želimo im uspeh u praktičnoj primeni stečenih znanja u nadi da neće biti u situaciji da naučene veštine često primenjuju.