Crveni krst Valjevo je u subotu, 8. juna izuzetno uspešno učestvovao na Međuregionalnom takmičenju iz prve pomoći Centralne i Zapadne Srbije, osvojivši pehar i medalje za 2.mesto u kategoriji RPPSO čime smo se direktno plasirali na republičko takmičenje koje će se održati u septembru u organizaciji Crvenog krsta Srbije.

08.06.2019.

Crveni krst Valjevo je u subotu, 8. juna izuzetno uspešno učestvovao na Međuregionalnom takmičenju iz prve pomoći Centralne i Zapadne Srbije, osvojivši pehar i medalje za 2.mesto u kategoriji RPPSO čime smo se direktno plasirali na republičko takmičenje koje će se održati u septembru u organizaciji Crvenog krsta Srbije. Na takmičenju je učestvovalo 33 ekipe u različitim kategorijama a naša ekipa omladine zauzela je izuzetno visoko peto mesto u takmičenju iz prve pomoći. Na takmičenju su učestvovale ekipe iz Mačvanskog, Kolubarskog, Zlatiborskog, Šumadijskog, Pomoravskog, Raškog, Rasinskog i Moravičkog okruga gde su pokazale svoja znanja i veštine u pružanju prve pomoći i realističnom prikazu povreda, stanja i oboljenja.

Kao pratioci naših takmičara bili su sekretar Crvenog krsta Valjevo Miroslav Đukić, saradnik za programske aktivnosti u Crvenom krstu Valjevo Vesna Matića kao i naša saradnica profesorka Medicinske škole Valjevo Marija Grbić. Crveni krst Valjevo je obezbedio i učešće dvoje sudija koji su ocenjivali i vrednovali kvalitet takmičarskih ekipa, naše instruktore prve pomoći Milicu Kitić i Dušicu Simić licencirane sudije na nivou nacionalnog društva Crvenog krsta Srbije.

Sve pohvale domaćinu Crvenom krstu Mionica i organizatoru takmičenja Crvenom krstu Srbije a posebne čestitke prvoplasiranim ekipama.