U subotu, 8. Juna Crveni krst Valjevo je, sa velikim zadovoljstvom, već drugu godinu za redom aktivno učestvovao u realizaciji ove sportske aktivnosti koja promoviše Valjevo na pravi način – kroz partnerstvo i saradnju, volonterizam, promociju zdravlja i negovanje zdravih stilova života.

08.06.2019.

U subotu, 8. Juna Crveni krst Valjevo je, sa velikim zadovoljstvom, već drugu godinu za redom aktivno učestvovao u realizaciji ove sportske aktivnosti koja promoviše Valjevo na pravi način – kroz partnerstvo i saradnju, volonterizam, promociju zdravlja i negovanje zdravih stilova života. U 18 časova startovao je drugi po redu Valjevski polumaraton, sa Gradskog trga na zadovoljstvo svih učesnika kojih je bilo preko 500 kako iz zemlje tako i iz regiona, ali i organizatora SU „Varatonac“ Valjevo, i pokrovitelja Grada Valjeva kao i brojnih partnera u realizaciji među kojima je bio i Crveni krst Valjevo kao značajan partner u tehničkoj realizaciji ovog zahtevnog sportskog događaja.

Volonteri i članovi podmlatka Crvenog krsta Valjevo su obezbeđivali 2 deonice trase trke gde su bile postavljene okrepne stanice - kroz stari deo grada Tešnjar i pored prirodnog bisera grada Valjeva reku Gradac. Pored markacije trase i savetovanja trkača i publike naši volonteri su na okrepnim stanicama delili voće i bili zaduženi za osveženje trkača što je bio itekako odgovoran i zahtevan zadatak s obzirom na broj takmičara ali i na visoku temperaturu, ali je sportski duh i dobro raspoloženje nadjačalo umor i žeđ. Naši volonteri su se potrudili da posle trke pokupe ambalažu i ostave ulice u prvobitnom stanju.

Na 2. Valjevskom polumaratonu pored trke od 21 kilometra, učesnici su mogli da trče i trku zadovoljstva dugu 10km a najmlađi takmičari su mogli da se takmiče u trci za školarce dugoj 500m. Besprekorna organizacija, dobro postavljena ruta, vrhunska reakcija volontera i ostalih učesnika u realizaciji ovog događaja učinili su da drugi po redu Valjevski polumaraton bude uspešan, bez incidenata, pregršt dobrih rezultata i naravno naše veliko zadovoljstvo kao učesnika ovog nadasve važnog događaja za Grad Valjevo. Vidimo se i sledeće godine!