Crveni krst Valjevo aktivno učestvuje u programskim aktivnostima Dečje nedelje grada Valjeva pod sloganom „Da pravo svako - dete uživa lako“, koja se ove godine obeležava u periodu od 7. do 13. oktobra.

07.10.2019.

Crveni krst Valjevo aktivno učestvuje u programskim aktivnostima Dečje nedelje grada Valjeva pod sloganom „Da pravo svako - dete uživa lako“, koja se ove godine obeležava u periodu od 7. do 13. oktobra. I ove godine Crveni krst Valjevo je svoje aktivnosti usmerio prema decu u seoskim školama. Prve aktivnosti smo realizovali u OŠ „Ilija Birčanin“ Stave i isturenom odeljenju u Pričeviću, na teme: PHV - Promocija humanih vrednosti, Bezbednost dece u saobraćaju i Promocija zdrave ishrane kod mladih, sa osvrtom na značaj ishrane za zdravlje i razvoj svakog deteta, kroz prezentacije i stručna predavanja na ove teme. Sve aktivnosti realizujemo timski, zajedno sa našim partnerima iz Doma zdravlja - služba polivalentne patronaže i Zavodom za javno zdravlje Valjevo. Ove godine se obeležava i značajan jubilej, 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koja se tiču deteta.

Crveni krst Valjevo će u toku Dečje nedelje svakodnevno realizovati predavanja i radionice za đake u seoskim školama zajedno sa svojim stalnim partnerima, a za kraj Dečje nedelje biće održana rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta pod sloganom – „Trka za srećnije detinjstvo“, koja je usmerena ka ostvarenju trajnog cilja, neprekidnom podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera, gde deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima...