Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno obeležio Svetski dan zdravlja – 7. april. čiju smo aktivnost zbog Uskršnjih praznika realizovali u sredu 11. aprila, kao centralnu uličnu manifestaciju na Gradskom trgu.

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno obeležio Svetski dan zdravlja – 7. april. čiju smo aktivnost zbog Uskršnjih praznika realizovali u sredu 11. aprila, kao centralnu uličnu manifestaciju na Gradskom trgu. Uzimajući u obzir, da je javno zdravlje i zdravlje svakog pojedinca tema koja nema ni vreme, ni rok, ovaj izuzetak u pomeranju datuma, suštinski i tematski, nije odstupio od ideje, da se usluge od značaja za opšte zdravlje stanovništva učine dostupnijim, što je bio i ovogodišnji slogan Svetskog dana zdravlja „Zdravlje za sve“. Događaj je izazvao, više nego zadovoljavajuću medijsku pozornost pa su ga ispratile tri televizije, regionalana „VTV“ i dve lokalne „TV Marsh“ i „Televizija Valjevo Plus“. Aktivnost je pored učenika medicinske škole „dr Miša Pantić“ realizovalo i 14 volontera Crvenog krsta Valjevo i četiri stručna saradnika.

Za ovu priliku je pripremljeno i distribuirano mnoštvo zdravstveno – vaspitnih materijala, realizovana pilot anketa o stavovima i načinu življenja koji utiču na zdravlje, a na licu mesta je kontrolisan krvni pritisak zainteresovanim građanima i građankama.

Aktivnost je realizovana zajedno sa našim partnerima, učenicima medicinske škole „dr Miša Pantić“, nastavnikom zdravstvene nege, te predstavnicima službe polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo i Zavoda za javno zdravlje Valjevo.