Crveni krst Valjevo je aktivno učestvovao na prvom Gastro festu u Valjevu, a sve u okviru promocije zdravlja i zdrave ishrane sa svojom postavkom, štandom i volonterima, uz podelu pripremljenog čaja i promotivnog materijala velikom broju posetilaca i učesnika ove zanimljive manifestacije.

06.11.2016.
06.11.2016. – Crveni krst Valjevo na prvom Gastro festu u Valjevu.

U nedelju 06.11.2016. godine Crveni krst Valjevo je aktivno učestvovao na prvom Gastro festu u Valjevu, a sve u okviru promocije zdravlja i zdrave ishrane sa svojom postavkom, štandom i volonterima, uz podelu pripremljenog čaja i promotivnog materijala velikom broju posetilaca i učesnika ove zanimljive manifestacije.

Sa idejom da kao deo turističke ponude grada na Kolubari istakne i bogatstvo gastronomije, Turistička organizacija Valjevo u saradnji s Regionalnom privrednom komorom i Opštim udruženjem preduzetnika, organizovala je u nedelju prvi Gastro fest Valjevo 2016.

Više od hiljadu učesnika i posetilaca manifestacije priređene na platou Centra za kulturu i duž obala Kolubare tokom celog dana su kroz šarolik kolažni program predstavili blago kuhinje valjevskog kraja, specijalitete domaće hrane pripremljene na tradicionalan način, uz organizovanje niza takmičenja i prodajnih izložbi.

Nadmetalo se pedesetak ekipa u spremanju kotlića u tri kategorije – divljač, riblja čorba i gulaš. Osim njih, takmičili su se pekari i poslastičari u pripremanju slavskog kolača, odnosno torte.
Organizovano je i nadmetanje u ispijanju piva, birana najlepša etno-trpeza, takmičenja za najbržeg konobara i kuvara... U prodajnoj izložbi učestvovali su proizvođači zimnice, mesnih prerađevina, meda, gljivari, vinari, proizvođači rakije, predstavljene su rukotvorine domaće radinosti.

Na manifestaciji su učestvovali i gosti iz Krupnja, Užica, Uba, iz Srema i drugih krajeva. Sve uz bogat kulturno-umetnički i zabavni program i neizbežnu ugostiteljsku ponudu – pečenje sa ražnja, svadbarski kupus i dobru kapljicu pod šatrama.

– Turistička organizacija kao deo svoje ponude ističe i gastronomiju valjevskog kraja. To je bio razlog zašto smo došli na ideju da organizujemo prvi Gastro fest. Želeli smo da predstavimo sve one koji se gastronomijom ovde bave i da na taj način uputimo poziv svim budućim gostima našeg grada – ističe Silvana Birčanin, saradnica u Turističkoj organizaciji Valjevo.

Pokrovitelj manifestacije je grad Valjevo.