Crveni krst Valjevo je u četvrtak, 4. oktobra od 10 časova, aktivno obeležio Svetsku nedelju dojenja koja se ove godine obeležava od 1. do 7. oktobra, u sali Edukativnog centra Doma zdravlja Valjevo za buduće mame.

04.10.2018.

Crveni krst Valjevo je u četvrtak, 4. oktobra od 10 časova, aktivno obeležio Svetsku nedelju dojenja koja se ove godine obeležava od 1. do 7. oktobra, u sali Edukativnog centra Doma zdravlja Valjevo za buduće mame. U okviru Škole za trudnice i roditeljstvo održane su radionica na temu „Dojenje – temelj života“. Radionicama su prisustvovale i nekadašnje polaznice, a sadašnje mame, kako bi trudnicama prenele svoje iskisutvo u dojenju beba.

Cilj ovih aktivnosti je informisanje najšire populacije o povezanosti pravilne ishrane, bezbednosti hrane, smanjenja siromaštva i dojenja, zatim učvršćivanje praksu dojenja kao temelja života, uključivanje pojedinaca i organizacija i podsticaj akcije za prepoznavanje dojenja kao principa pravilne ishrane, prakse koja obezbeđuje bezbednost hrane i smanjuje siromaštvo.

Crveni krst Valjevo je ovu aktivnost sproveo u saradnji sa svojim stalnim partnerima Patronažnom službom Doma zdravlja Valjevo i Zavodom za javno zdravlje Valjevo.