Mlade volonterke Crvenog krsta Valjevo, Aleksandra Miletić i Jovana Nikolić prošle su obuku mladih za rad u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Poveži se i ti“, koja je održana u Banji Vrujci u periodu od 3. do 5. oktobra 2018. godine

03.10.2018.

Mlade volonterke Crvenog krsta Valjevo, Aleksandra Miletić i Jovana Nikolić prošle su obuku mladih za rad u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Poveži se i ti“, koja je održana u Banji Vrujci u periodu od 3. do 5. oktobra 2018. godine, na kojoj je učestvovalo 47 mladih volontera iz 20 organizacija Crvenog krsta Beograda i centralne Srbije.

Mladi volonteri su imali priliku da učestvuju u radionicama komunikacija, timskog rada, da dobiju informacije o krvi, komponentama krvi, najčešćim zabludama u dobrovoljnom davalaštvu krvi, o ulozi volontera Crvenog krsta u davalaštvu krvi kao i da učestvuju u simulaciji akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Realizatori obuke bili su edukovani mladi volonteri Crvenog krsta Kraljevo, Ćićevac, Ivanjica i Stari grad, a predavači su bili iz Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije.