Crveni krst Valjevo je u toku marta meseca na organizovanim akcijama prikupio do sada najveći broj od 337 jedinica krvi u jednom mesecu od kada se primenjuje novi Zakon o transfuzijskoj medicini.

03.04.2019.

03.04.2019. – Valjevci istrajni na putu humanosti – u MARTU NAJBOLJI odziv dobrovoljnih davalaca krvi u 2019. - odazvalo se 399 davalaca a prikupljeno je 337 jedinica krvi.

Crveni krst Valjevo je u toku marta meseca na organizovanim akcijama prikupio do sada najveći broj od 337 jedinica krvi u jednom mesecu od kada se primenjuje novi Zakon o transfuzijskoj medicini. Na ovim akcijama krv je ponudilo ukupno 399 potencijalnih davalaca od kojih je krv dalo 337, što je značajno povećanje u odnosu na prethodna dva meseca u 2019. godini. O uspešnim akcijama u CK Valjevo izvestio je i RTS u svojoj emisiji „Ovo je Srbija“, dana 02.aprila 2019. Crveni krst Valjevo se može pohvaliti da je po broju prikupljenih jedinica krvi među najefikasnijim organizatorima akcija na nivou Srbije, a tome svakako moramo zahvaliti našim sugrađanima i svima koji se odazivaju na naše akcije i na taj način pomažu bolesnima i ugroženima kojima krv život znači. Veliko hvala od strane Crvenog krsta Valjevo!

Napomena: Redovne akcije DDK se realizuju svakog utorka u Crvenom krstu Valjevo, ul. Milovana Glišića br. 4, u terminu od 10 do 15 časova. Dobro došli ste!