Crveni krst Valjevo je, zajedno sa našim višegodišnjim saradnicima u restoranu „Platani“ SUR „Kod Laze“, zajedno sa braćom Lazić, realizovao još jednu izuzetno uspešnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

03.03.2022.
Crveni krst Valjevo je, zajedno sa našim višegodišnjim saradnicima u restoranu „Platani“ SUR „Kod Laze“, zajedno sa braćom Lazić, realizovao još jednu izuzetno uspešnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ovo je vanredna akcija u vreme epidemije KORONA virusa i zajednički doprinos poboljšanju rezervi krvi u vanrednim okolnostima. Ovo je čak 12-ta po redu akcija DDK koju organizujemo u ovoj 2022.godini i na taj način istrajavamo - na putu humanosti i dobrote, zajedno sa našim sugrađanima, dobrim ljudima - dobrovoljnim davaocima krvi. U restoranu „Platani“ SUR „Kod Laze“ – akcijau smo realizovali pod motom „Kafana u službi humanosti“ - na kojoj je krv ponudilo 86 dobrovoljnih davalaca a prikupljeno 80 jedinica krvi. I ovoga puta vredi napomenuti da smo za prošlu 2021. godinu zaslužili i dobili visoko priznanje od Instituta za transfuziju krvi Srbije – DIJAMANTSKA PLAKETA – ŠAMPION SOLIDARNOSTI – za VALJEVO.

Još jedno VELIKO HVALA HUMANIM SUGRAĐANIMA u ime Crvenog krsta Valjevo i svih onih kojima ova krv život znači. Kao i uvek naši volonteri su bili tu da pomognu, neki da daju krv a neki da pruže pomoć u primeni epidemioloških mera i aktuelen informacije našim davaocima. Akcija je protekla u najboljem redu, a zbog aktuelne epidemiološke situacije primenjene su sve preporučene preventivne mere, dezinfekcija i merenje temperature potencijalnih davalaca. Domaćin akcije je i ove godine pokazao izuzetno gostoprimstvo i pored divnog ambijenta obezbedio je osveženje i ručak za svakog davaoca, i ovom prilikom mu se zahvaljujemo.