Crveni krst Valjevo je i ove godine dana 02. decembra održao edukativno predavanje i tribinu o značaju prevencije HIV infekcije i očuvanju reproduktivnog zdravlja mladih za učenike Medicinske škole „Valjevo“, na temu „Nađi pravi izbor“

02.12.2021.
Crveni krst Valjevo je i ove godine dana 02. decembra održao edukativno predavanje i tribinu o značaju prevencije HIV infekcije i očuvanju reproduktivnog zdravlja mladih za učenike Medicinske škole „Valjevo“, na temu „Nađi pravi izbor“ na kojoj je , između ostalog, emitovan i film „Dečko koji se stideo“ Crvenog krsta Srbije. Predavanje i tribina je održana u sklopu decembarske kampanje borbe protiv side a u okviru tematske oblasti očuvanja reproduktivnosg zdravlja i kontracepcije kod mladih, ona je istovremeno bila i nastavak kapanje „Nađi pravi izbor“ čiji je fokus, upravo izbor kontraceptivnih metoda i metoda zaštite od nepredviđene infekcije.

Tribina je konciprana tako da se učenicima pokaže važnost sveobuhvatnog pristupa u očuvanju reproduktivnog zdravlja, te da izbor sredstva kontracepcije, može biti način zaštite od polno prenosivih infekcija ali i metod sprečavanja maloletničkih trudnoća.

Tema je bila i opasnost od ranog stupanja u seksualne odnose, važnost redovnog odlaska kod ginekologa i oslobađanje od vršnjačkog pritiska u donošenju odluke o stupanju u intimne odnose.