Crveni krst Valjevo je u petak, 2. Avgusta, na Ilindan, uspešno realizovao tradicionalnu akciju davanja krvi u porti Hrama Svetog Georgija u saradnji sa Eparhijom valjevskom a u okviru Ilindanskog vašara

02.08.2019.

Crveni krst Valjevo je u petak, 2. Avgusta, na Ilindan, uspešno realizovao tradicionalnu akciju davanja krvi u porti Hrama Svetog Georgija u saradnji sa Eparhijom valjevskom a u okviru Ilindanskog vašara, na kojoj je krv ponudilo 70 potencijalnih davalaca od kojih je krv dalo 59 lica. Ovo je treća akcija u poslednjih 10 dana na kojima je prikupljena 171 jedinica krvi. Na ulazu u portu Hrama postavili smo štand gde su volonteri Crvenog krsta Valjevo informisali prisutne o značaju dobrovoljnog davalaštva, delili im informativni materijal i upućivali ih na akciju davanja krvi a prilog o akciji je emitovala TV VA PLUS za koju je izjavu dao sekretar Crvenog krsta Miroslav Đukić.

Na akciju se odazvalo 70 potencijalnih davalaca od kojih je 59 dalo krv. Za sve davaoce je bilo obezbeđeno osveženje i organizovan svečani ručak u organizaciji sveštenstva Crkvene opštine Novo Valjevo.

Zahvaljujemo se svima koji su pokazali interesovanje i izdvojili svoje vreme za ovaj humani čin kako bi pomogli onima kojima krv život znači a domaćinima se zahvaljujemo na dobroj organizaciji.