Crveni krst Valjevo je dogovorio i realizovao izuzetno posećeno preventivno predavanje povodom obeležavanja 1. Decembra – Svetskog dana borbe protiv SIDE, u prostoru svečane sale Poljoprivredne škole sa domom učenika u Valjevu.

05.12.2017.
Crveni krst Valjevo je dogovorio i realizovao izuzetno posećeno preventivno predavanje povodom obeležavanja 1. Decembra – Svetskog dana borbe protiv SIDE, u prostoru svečane sale Poljoprivredne škole sa domom učenika u Valjevu. Predavanje su zajednički održali Aleksandar Tomić saradnik za podmladak i omladinu Crvenog krsta Valjevo i dr Duško Antonić, ginekolog specijaliste valjevskog Doma zdravlja, na temu prevencije side i polno prenosivih infekcija. Nakon zanimljivog predavanja projektovan je film Crvenog krsta pod nazivom „Dečko koji se stideo“ namenski urađen za preventivne aktivnosti vršnjačkih edukatora.

U uvodnom delu dr Antonić je izneo činjenice koje su vezane za seksualno transmisivne bolesti, potom se osvrnuo na metode kontracepcije i svoje izlaganje završio savetima za očuvanje reproduktivnog zdravlja. Nakon zanimljivog predavanja projektovan je film „Dečko koji se stideo“, a nakon toga i adekvatna prezentacija Crvenog krsta o bezbednom ponašanju i preventivnim merama u borbi protiv side. Na samom kraju, postojeća znanja učenika na temu HIV/SIDA kroz razgovor, pokušao je da unapredi Tomić Aleksandar, saradnik Crvenog krsta Valjevo. Predavanju je prisustvovao 81 učenik i 8 profesora, koji su nakon projekcije filma, napustili svečanu salu da bi učenicima omogućili da postave bez ustezanja pitanja, koja bi mogla biti vitalna za njihovo zdravlje.