Crveni krst Valjevo je učestvovao na manifestaciji „Daj pedalu raku 2018“ koja je održana 29. septembra, u Valjevu u parku Pećina, kao i u 20 gradova u Srbiji.

29.09.2018.

Crveni krst Valjevo je učestvovao na manifestaciji „Daj pedalu raku 2018“ koja je održana 29. septembra, u Valjevu u parku Pećina, kao i u 20 gradova u Srbiji. O prevenciji, zdravim stilovima života, lečenju, kao i o životu posle raka, govorili su zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković, dr Aleksandra Milutinović, načelnica Odeljenja za onkologiju Opšte bolnice u Valjevu, dr Vesna Banović iz ovog odeljenja, Slavica Filipović iz Patronažne službe Doma zdravlja, Nikola Savić, nastavnik zdravstvene nege u Medicinskoj školi, Snežana Marinković iz Zavoda za javno zdravlje, Aleksandar Tomić iz Crvenog krsta Valjeva.

Značajni su bili i razgovori sa dvema pacijentkinjama, našim hrabrim sugrađankama koje su preživele rak dojke- Oliverom Brdarević i Vesnom Matić.

Crveni krst Valjevo je sa partnerima organizovao štandovski deo u okviru koga su deljeni edukativni flajeri zdravstvenih institucija sa porukom o značaju zdravih stilova života za dobro zdravlje a ispred Crvenog krsta Valjevo prisutnima se obratio saradnik za zdravstveno vaspitnu delatnost Aleksandar Tomić.
U podne su mlade biciklistkinje BK „Boba“ iz Valjeva sestre Gala, Nika, Zoja Ratković i Tara Čulić podigle zastavu manifestacije „Daj pedalu raku“, koja će u parku Pećina stajati tokom oktobra, kada se obeležava mesec borbe protiv raka.

Ženski centar „Milica“, organizovao je četvrti put za redom u Srbiji, a prvi put u Valjevu manifestaciju „Daj pedalu raku“.