Crveni krst Valjevo je u ponedeljak 26. novembra, a u okviru Evropske nedelje testiranja na HIV, realizovao dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje na HIV, u partnerskoj saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Valjevo, Omladinom JAZAS Valjevo i Visokom poslovnom školom strukovnih studija Valjevo.

26.11.2018.

Crveni krst Valjevo je u ponedeljak 26. novembra, a u okviru Evropske nedelje testiranja na HIV, realizovao dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje na HIV, u partnerskoj saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Valjevo, Omladinom JAZAS Valjevo i Visokom poslovnom školom strukovnih studija Valjevo. Ova aktivnost osmišljena je kroz projekat „Jubilej neodustajanja – 20 godina obeležavanja 1. decembra – svetskog dana borbe protiv side u Valjevu“. Crveni krst Valjevo, partnerski promoviše akcije besplatnog, dobrovoljnog i poverljivog testiranja koje su glavni cilj projekta kroz kontinuirane edukacije koje sprovodi. Naredna testiranja koja realizuje Asocijacija Duga Šabac u specijalizovanim vozilima, zakazana su u petak 30. novembra od 13 do 16 časova na gradskom trgu, nakon centralne ulične manifestacije posvećene prvom decembru i 14. decembra od 18 do 21 č. za kraj decembarske kampanje, takođe na gradskom trgu.

Savetovanje i testiranje za sve zainteresovane je besplatno i anonimno.

Za testiranje se uzima kap krvi iz jagodice prsta, a rezultati su gotovi za deset minuta. Uz testiranje se mogu dobiti sve informacije vezane za HIV i druge polno prenosive bolesti.