Crveni krst Valjevo je, i ove godine po izuzetno hladnom vremenu i velikom snegu, aktivno obeležio 24. mart Svetski dan borbe protiv tuberkuloze pod sloganom „Zajedno u borbi protiv tuberkuloze“, realizacijom cenralne ulične manifestacije na gradskom trgu u Valjevu u skladu sa preporukama Crvenog krsta Srbije.

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je, i ove godine po izuzetno hladnom vremenu i velikom snegu, aktivno obeležio 24. mart Svetski dan borbe protiv tuberkuloze pod sloganom „Zajedno u borbi protiv tuberkuloze“, realizacijom cenralne ulične manifestacije na gradskom trgu u Valjevu u skladu sa preporukama Crvenog krsta Srbije. Aktivnost smo realizovali na Gradskom trgu postavljanjem prigodnih štandova sa jasnim porukama kako bi skrenuli pažnju sugrađana na ovaj dan a mladi volonteri Crvenog krsta Valjevo su informisali prolaznike o značaju prevencije tuberkuloze deljenjem edukativnog materijala.

Pored Crvenog krsta Valjevo, aktivnost su svojim prisustvom i učešćem uzeli i Medicinska škola Valjevo kao i stručni saradnici Zavoda za javno zdravlje Valjevo i Polivalentnom patronažom Doma zdravlja Valjevo sa kojima ima odličnu saradnju već dugi niz godina.

Posebno je važno znati da je tuberkuloza jedna od vodećih uzroka smrti među zaraznim bolestima u svetu. Stoga je veoma bitno pridržavati se pravila zdravih stilova života: redovan san, pravilna ishrana, umerena fizička aktivnost, higijena tela, života i prostora, što doprinosi povećanju otpornosti organizma, a samim tim se smanjuje rizik od mnogih bolesti, pa i tuberkuloze. Sve ostale pojedinosti mladi i odrasli mogu čuti na našim predavanjima i tribinama po predškolskim ustanovama i osnovnim školama, koje radimo kao kontinuiranu aktivnost tokom celog meseca marta.