Crveni krst Valjevo je uspešno realizovao sve planirane aktivnosti povodom obeležavanja 29. Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ a u okviru naših aktivnosti na promociji zdravlja pod nazivom „Zdravi zubi – lep osmeh“ i „Osmehni se zdravo“.

23.05.2019.

23.05.2019. - Završna manifestacija povodom obeležavanja XXIX Nedelje zdravlja usta i zuba u vrtiću „Vidra“ – Crveni krst Valjevo je obezbedio i uručio 25 poklon paketa pobednicima likovnog i literarnog konkursa

Crveni krst Valjevo je uspešno realizovao sve planirane aktivnosti povodom obeležavanja 29. Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ a u okviru naših aktivnosti na promociji zdravlja pod nazivom „Zdravi zubi – lep osmeh“ i „Osmehni se zdravo“. Za ovu priliku obezbedili smo i uručili ukupno 25 prigodnih poklon paketa pobednicima likovnog i literarnog konkursa po kategorijama (20 pojedinačnih i 5 grupnih) i uz prigodan program zajedno sa partnerima i decom, u vrtiću „Vidra“ na kojoj su se okupili mališani i predstavnici vrtića i škola iz Kolubarskog upravnog okruga, koji su aktivno učestvovali u likovnom i literarnom konkursu. Uz prigodan program i priredbu u kojoj su učestvovala deca iz vrtića i škola, zvanično su proglašeni najbolji likovni i literarni radovi, kako pojedinačni tako i grupni, na temu Zdravlja usta i zuba, a Crveni krst Valjevo je već tradicionalno darivao prigodne poklone i pakete za održavanje higijene usta i zuba za najbolje učesnike konkursa. Crveni krst Valjevo je i ovoga puta dobio zahvalnicu za rad i angažovanje na zajedničkom projektu od svojih stalnih partnera.

U realizaciji manifestacije zajedno su učestvovali Crveni krst Valjevo, Dom zdravlja Valjevo (Stomatologija i Patronaža), Zavod za javno zdravlje Valjevo, Predškolska ustanova i zainteresovane osnovne škole grada Valjeva.