07.09.2022. – 15.09.2022. – Realizovana aktivnost u gradskim osnovnim školama u Valjevu - BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU – Crveni krst Valjevo je 07. septembra započeo kontinuirane preventivne aktivnosti koje je realizovao 7 osnovnih škola u Valjevu

07.09.2022.
07.09.2022. – 15.09.2022. – Realizovana aktivnost u gradskim osnovnim školama u Valjevu - BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU – Crveni krst Valjevo je 07. septembra započeo kontinuirane preventivne aktivnosti koje je realizovao 7 osnovnih škola u Valjevu, među kojima su: Prva osnovna škola, OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“, OŠ „Andra Savčić“, OŠ „Nada Purić“, OŠ „Sestre Ilić“, OŠ „Milovan Glišić“ i „OŠ Desanka Maksimović“, na temu Bezbednosti dece u saobraćaju, posvećene đacima prvacima kao najmlađim učesnicima u saobraćaju koji se po prvi put suočavaju sa novim izazovima na putu od kuće do škole i nazad. 15. septembra realizovali smo poslednju aktivnost na ovu temu, koju je za ovih 7. dana saslušalo 751 đak prvak i 27 đaka drugog razreda.

Ciljna grupa su najmlađi učesnici u saobraćaju, a sve u cilju njihove bezbednosti jer su oni najranjiviji, te je od velikog značaja da se na početku školske godine posveti pažnja ovoj veoma bitnoj temi – temi bezbednosti u saobraćaju u vidu edukativnih predavanja i kreativnih radionica kroz interaktivan rad sa mališanima. Na predavanjima i radionicama prikazali smo edukativne filmove, uz pomoć kojih su mališani na primerima mogli da nauče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, zatim ko su učesnici u saobraćaju, koji saobraćajni znaci postoje i sve to kroz interaktivni rad sa našim predavačima donosili zaključke i postavljali pitanja ukoliko su imali nedoumice

Na kraju radionice su im podeljeni multifunkcionalni rasporedi časova sa zanimljivim pitalicama i korisnim savetima na temu bezbednosti u saobraćaju.

Difuzija: Na početku ove aktivnosti, prisutni su bili upoznati sa značajem, ulogom, motivima i osnovnim principima Crvenog krsta.

Naši stalni partneri u realizaciji ovih aktivnosti bili su: Patronažna služba Doma zdravlja Valjevo i Zavod za javno zdravlje Valjevo.