31.05.2020. – Obeležili smo 31.maj - Svetski dan bez duvanskog dima

31.05.2020. – Obeležili smo 31.maj - Svetski dan bez duvanskog dima, centralnom uličnom manifestacijom na Gradskom trgu u Valjevu

Crveni krst Valjevo je realizovao planirane aktivnosti povodom obeležavanja 31. maja – Svetskog dana bez duvanskog dima, aktivnostima na centralnom Gradskom trgu u Valjevu, kao jedan od važnih datuma iz kalendara zdravlja.

Ovogodišnji svetski dan obeležava se pod sloganom: „Zaštita mladih od manipulacija duvanske industrije i sprečavanje i upotreba duvana i nikotina među mladima“ sa brojnim zdravstveno preventivnim porukama i panoima na našim štandovima koji se odnose na štetnost duvanskog dima, uz anketiranje građana od strane naših mladih volontera popunjavanjem posebno pripremljene ankete za ovu priliku. Cilj ovih aktivnosti je podizanje svesti i edukacija o štetnosti pušenja, te da se još jednom predoči široj javnosti zvanična statistika koja direktno povezuje konzumiranje cigareta sa razvojem teških bolesti i smrtnošću kao posledicom konzumiranja cigareta i duvanskog dima.


Podelite sa prijateljima