27.06.2020. – U subotu, realizovali smo još jednu akciju i promotivnu aktivnost dobrovoljnog davanja krvi u STOP SHOP-u po izuzetno vrelom danu

27.06.2020. – U subotu, realizovali smo još jednu akciju i promotivnu aktivnost dobrovoljnog davanja krvi u STOP SHOP-u po izuzetno vrelom danu – humana aktivnost u nehumanim vremenskim uslovima.

Crveni krst Valjevo je u subotu 27.juna, u transfuziološkom autobusu ITKS-a, po izuzetno vrelom i toplom danu, realizovao još jednu akciju davanja krvi u junu mesecu (sedmu po redu u junu), na prostoru parkinga u okviru STOP SHOP-a u Valjevu. Cilj ove aktivnosti je prvenstveno bio promocija i popularisanje dobrovoljnog davalaštva krvi u našoj sredini, kroz povećanje vidljivosti i proširenje saradnje sa novim privrednim subjektima u našem gradu. Na ovoj aktivnosti naši volonteri su, pored uobičajenih zaduženja koje obavljaju na akcijama, delili i promotivni materijal prolaznicima i posetiocima a deci su delili štampane balone, crvene i bele, sa znakom Crvenog krsta i 14.juna – Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Obzirom da na ovoj akciji nije akcenat bio na broju prikupljenih jedinica, ipak se na akciju odazvalo 26 a krv dalo 23 dobrovoljna davaoca. U utorak 30.juna nastavljamo sa redovnim akcijama davanja krvi – svakog utorka u Crvenom krstu Valjevo u vremenu od 09-15 časova. Još jednom, Veliko hvala od strane Crvenog krsta Valjevo svima koji istrajavaju – na putu humanosti i dobrote dajući svoju krv onima kojima njihova krv znači život.


Podelite sa prijateljima