27.01.2020. – Svetosavska trka – Crveni krst Valjevo na promocija zdravlja i zdravih stilova života.

Crveni krst Valjevo je, i ove godine, aktivno učestvovao u realizaciji i obeležavanju Svetosavske atletske trke, koja se tradicionalno održava 27. januara, na Savindan, centralnim ulicama grada, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva, Eparhije Valjevske, Olimpijskog komiteta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije.

Ovu manifestaciju podržavamo i u okviru naših aktivnosti na promociji zdravlja i zdravih stilova života za mlade i odrasle zajedno sa našim volonterima, kao i promociju partnerstva i saradnje u zajednici, a sve to kao jedan od pouzdanih partnera i na ovoj manifestaciji pod pokroviteljstvom Grada Valjeva. Pored aktivnog učešća, obezbedili smo i čaj za sve učesnike koji su delili naši mladi volonteri, članovi podmlatka i omladine, takođe brinemo da svi učesnici dobiju odgovarajuću užinu i budu adekvatno zbrinuti posle trke. Atletska trka se održava dvadeset drugi put uz podršku Grada Valjeva, Eparhije Valjevske, Olimpijskog komiteta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije a Crveni krst Valjevo u okviru svoje aktivnosti na promociji zdravlja i zdravih stilova života, kao i promocije partnerstva i saradnje u zajednici, aktivno učestvuje u organizaciji i realizaciji ove manifestacije.

Naši mladi volonteri su se pobrinuli da svi učesnici budu zbrinuti posle trke uz topao čaj i sendviče. Atletska trka je svečano otvorena u 12 časova na Gradskom trgu ispred zgrade Grada Valjeva. U trci je učestvovalo više od tri stotine učesnika – od predškolaca i đaka, do seniora i juniora u obe konkurencije kao i pripadnici Vojske Srbije i policije.

Crveni krst Valjevo održavanjem ove tradicionalne sportske manifestacije svake godine podržava inicijativu organizatora i svojim angažovanjem promoviše zdrave stilove života i podstiče mlade sugrađane da se aktivno bave sportom.

Naš cilj je, kao i uvek, promocija zdravlja i zdravih stilova života, proširenje partnerstva i saradnje među pojedincima, kao i promocija mladih volontera podmladka i omladine Crvenog krsta Valjevo, koji su uvek spremni za saradnju.


Podelite sa prijateljima