24.01.2020. – Realizovali smo dodatno - Savetovanje vršnjačkih edukatora – na temu prevencije HIV infekcije i očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih

Crveni krst Valjevo, je u petak 24. januara, u medicinskoj školi u Valjevu, realizovao drugo dodatno predavanje – savetovanje za vršnjačke edukatore koji realizuju vršnjačka predavanja na temu prevencije HIV infekcije i očuvanja reproduktivnog zdravlja.

Domaćin na prvom sastanku ovog tipa bila je Visoka strukovna škola - VIPOS, sredinom decembra prošle godine a ovoga puta Medicinska škola „Dr Miša Pantić“ Valjevo. Ovo savetovanje je deo kontinuirane edukacije koju naši mladi volonteri, predavači prolaze u ovom programu.

Reč je o razgovorima na temu iskustava iz implementacije vršnjačke edukacije u prethodnom i narednom periodu. Na ovakav način sprovodimo i evaluaciju na programskim aktivnostima u ovom tematskom okviru a mladi edukatori u razgovoru sa trenerom Aleksandrom Tomićem, stručnim sardnikom Crvenog krsta Valjevo, koji je obuku realizovao, preispituju koji su to najbolji primeri dobre prakse u dosadašenjoj implementaciji ovog programa. Ovo je ujedno bila i prilika da trener utiče na one segmente u edukaciji koji su bili nedovoljno jasni učenicima, da se određene formulacije unaprede, kao i da se ponovo prođe kroz aktuelne epidemiolške podatke za kolubarski region, republiku Srbiju i svet. Savetovanju je prisustvovalo deset od šesnaest edukatora koji su uspešno završili obuku.


Podelite sa prijateljima