22.01.2020. – Prevencija HIV infekcije i očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih - Predavanje vršnjačkih edukatora za učenike prve godine

Crveni krst Valjevo je, sa svojim vršnjačkim edukatorima, u sredu 22. januara realizovao još jedno u nizu preventivnih predavanja sa svojim vršnjačkim edukatorima na temu prevencije HIV infekcije i očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih, ovoga puta u medicinskoj školi „dr Miša Pantić“ Valjevo, za odabrano odeljenje učenika 1. (prve) godine.

Ovo je ujedno bilo i prvo predavanje naših novih vršnjačkih edukatora iz ove škole, Luke Đekića i Jovane Jerinić, koji su neophodna znanja za predavače stekli na našoj četvorodnevnoj obuci koju su pohađali krajem oktobra, prošle godine, a u okviru aktivnosti koje su namenjene predstavnicima omladine Crvenog krsta valjevskih srednjih škola („SPOT – saznaj, promoviši, obrazloži, testiraj!“). Plan je da nastave samostalan rad sa ovim vidom edukacije za vršnjake iz svojih škola, kao najbolji vid preventivnog rada u okviru vršnjačke edukacije.

Tokom predavnja učenici su se uključivali zapažanjima, pitanjima ali su i proveravali informacije do kojih su došli neformalnim putem ili preko interneta. Vršnjački edukatori uspešno su obradli tematsku celinu i na kraju predavanja prisutnim učenicim podelili zdravstveno vaspitne letke i kondome. Predavanje je u ulozi mentora, ispred Crvenog krsta Valjevo, pratio stručni saradnik Crvenog krsta Valjevo, Aleksandar Tomić, koji je bio i trener na obuci koju su edukatori pohađali.


Podelite sa prijateljima