13.12.2019. – PRVA POMOĆ – tribina u okviru kampanje „Um na drum“ za više od 130 učenika Tehničke škole Valjevo.

Crveni krst Valjevo je 13. decembra bio u ulozi jednog od domaćina tribine „Delovanje nakon saobraćajne nezgode“ a koja je deo zajedničke kampanje pod nazivom „Um na drum“ Crvenog krsta Srbije i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Ova tribina je realizovana u prepunoj svečanoj sali Tehničke škole „Valjevo“ pred više od 130 učenika i četiri profesora ove škole.

Sveobuhvatna aktivnost sa predavanjima, prezentacijama, pokaznim vežbama i primerima dobre prakse uz aktivno učešće prusutnih u formi tribine. Prvo su se prisutnima obratili predstavnici Agencije za bezbednost u saobraćaju koji su kroz odgovarajuću prezentaciju predstavili Nacionalnu strategiju za bezbednost u saobraćaju i postupanje u saobraćajnim nezgodama iz prespektive zakonskog okvira.

Da bi ovo interesantno predavanje, dostiglo punu interakciju, podršku pri demonstraciji predavaču Crvenog krsta Srbije Branki Kapetanović, te asistenciju u realizaciji praktičnih pokaznih vežbi, dali su volonteri Crvenog krsta Valjevo, članovi naše takmičarske ekipe iz prve pomoći na takmičenjima u okviru Crvenog krsta Srbije od opštinskog, međuregionalnog do republičkog nivoa.

Oni su na dva punkta izvodili pokazne vežbe kao što su postupak zaustavljanja krvarenja i bili aktivna podrška onim učenicima koji su želeli da probaju na trenažnoj lutci kardio pulmonalnu reanimaciju. Naših pet volonterki zajedno sa stručnim saradnikom Crvenog krsta Valjevo Aleksandrom Tomićem bili su zaduženi i za podršku u realizaciji ulaznih i završnih testova, kako bi čitava tribina bila efikasno i u predviđenom roku realizovana.

Najaktivniji učenici, nagrađeni su adekvatnim poklonima - kutijama prve pomoći u brendiranim torbicama kampanje, a za ostale prisutne učenike i učesnike pripremljeni su i podeljeni magneti, privesci za ključeve i bedževi. Gosti na tribini bili su i predstavnici medija, i to sve tri televizije koje se emituju u našem gradu, Regionalana televizija Vujić „VTV“, Televizija „Valjevo plus“ i Televizija „Marš“.


Podelite sa prijateljima