13.12.2019. – HIV/SIDA – prevencija i očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih -Predavanje naših vršnjačkih edukatora za učenike 2. (druge) godine u Valjevskoj gimnaziji

Crveni krst Valjevo je nastavio kontinuirane preventivne aktivnosti u Valjevskim srednjim školama, uz angažovanje svojih vršnjačkih edukatora, ovoga puta 13. decembra realizovao predavanje na temu prevencije HIV infekcije i očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih, za učenike 2. godine u Valjevskoj gimnaziji.

Predavanje na temu prevencije HIV infekcije i očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih, realizovali su Andrej Zrnić i Luka Vujić koji su i učenici pomenutog odeljenja. Ovo je bila još jedna prilika da nakon predavanja sa učenicima prve godine, važne činjenice o očuvanju reproduktivnog zdravlja podele sa svojim vršnjacima.

Obzirom da svaka generacija, ali i svako odeljenje ima svoje nedoumice o zdravlju, bezbednosti, seksualnosti, te izloženosti infektivnim bolestima, edukatori su se susreli sa novim setom pitanja i vrlo dobro odreagovali na ista. Trener za obuku vršnjačkih edukatora bio je prisutan na edukaciji učenika i konstatuje, da su postavljeni ciljevi pred edukatore u svemu dostignuti. Nakon predavanja, edukatori i mentor su evaluirali realizovano predavanje i dogovorili smernice za unapređenje kvaliteta budućih predavanja. Vršnjački edukatori uspešno su obradli tematsku celinu i na kraju predavanja prisutnim učenicim podelili zdravstveno vaspitne letke i kondome. Predavanje je u ulozi mentora, pratio i stručni saradnik Crvenog krsta Valjevo, Aleksandar Tomić, koji je bio trener na obuci koju su edukatori pohađali.


Podelite sa prijateljima