10.12.2019. – PREVENCIJA ALKOHOLIZMA MLADIH – Predavanja naših vršnjačkih edukatora za 92 učenika prve godine Valjevske gimnazije.

Crveni krst Valjevo je nastavio sa sveobuhvatnim aktivnostima po srednjim školama, ovoga puta realizacijom preventivnih predavanja naših osposobljenih vršnjačkih edukatora na temu prevencije alkoholizma kod mladih za 92 učenika 1.godine Valjevske gimnazije.

Ovo su bila i prva predavanja za naših 6 novoosposobljenih vršnjačkih edukatora iz programa „Alkoholizam mladih“ Mine Lazić, Teodore Čikarić, Ksenije Njegomirović, Jovane Tripunovski, Mateje Rosića i Jovana Stojakovića, i prilika da na delu primene stečena znanja stečena na sedmodnevnoj obuci. Predavanja koja su realizovana u medijateci Valjevske gimanazije su protekla u dobroj interakciji prisutnih, sa puno novih činjenica sa kojima su se po sopstvenom priznanju po prvi put upoznali baš od strane edukatora. Sve ovo su zajedno osmislili u okviru partnerske saradnje, stručni saradnici Crvenog krsta Valjevo, Zavoda za javno zdravlje Valjevo, Službe polivalentne patronaže i Savetovalištva za mlade Doma zdravlja Valjevo.

Mentori programa su se saglasili da su vršnjački edukatori prezentaciju prisutnim učenicima doneli u potrebnom kvalitetu, uvažavajući njihova pitanja i otklanjajući nedoumice koje su imali o štetnosti alkohola.


Podelite sa prijateljima